«عصای زندگی» معمولاً به نان یا به طور خاص به برنج طارم فریدونکنار در اروپا و آمریکای شمالی اشاره دارد. با این حال، برای نیمی از جمعیت جهان، این برنج است که مردم برای تغذیه اساسی و روزانه به آن وابسته هستند. در آسیای شرقی، آسیای مرکزی، جزایر غرب اقیانوس آرام و بیشتر برنج آمریکای لاتین جزء اصلی اکثر وعده های غذایی است.
نام برنج هم به دانه غلات خوراکی و نشاسته ای و هم به گیاهی که از آن تولید می شود اطلاق می شود. گیاه برنج که معمولاً کشت می شود Oryza sativa است. گیاهی که به نام برنج وحشی شناخته می شود، یکی از خویشاوندان دور گیاه برنج کشت شده، Zizania aquatica است.
این گیاه در شمال شرقی آمریکای شمالی رشد می کند و غلات آن، که امروزه اغلب به عنوان یک غذای لذیذ در نظر گرفته می شود، از دیرباز غذای اصلی سرخپوستان آمریکای شمالی بوده است. هر دو متعلق به خانواده چمن ها، Gramineae هستند (به علف ها مراجعه کنید).
در کشورهای غربی برنج عمدتاً در غلات صبحانه، پف کرده یا برشته شده و به عنوان جایگزینی برای سیب زمینی استفاده می شود. در کشورهای آسیای شرقی نه تنها به عنوان غلات، بلکه به اشکال دیگر نیز مصرف می شود. برنج را نمی توان برای پخت نان استفاده کرد زیرا حاوی گلوتن بسیار کمی است، ماده ای که خمیر نان را در کنار هم نگه می دارد.
با این حال، مردم آسیای شرقی آن را به آرد برای کیک برنج و شیرینی آسیاب می کنند. ژاپنی ها دانه را تخمیر می کنند تا ساکه، یک آبجو برنج قوی درست کنند. در چین و هند از برنج برای تهیه مشروب نیز استفاده می شود.
بخشهای منفرد گیاه برنج کاربردهای متنوعی دارند. برخی از نشاسته مورد استفاده در لوازم آرایشی و محصولات لباسشویی از دانه های برنج تولید می شود. از نی برای کاهگلی کردن سقف ها و برای ساخت حصیر، پوشاک، سبد، طناب و جارو استفاده می شود. در فیلیپین کشاورزان گاهی اوقات قارچ را در بسترهای کاه برنج پرورش می دهند.
محصولات جانبی آسیاب برنج به عنوان خوراک دام استفاده می شود. روغن از سبوس برای مصارف غذایی و صنعتی فرآوری می شود. از بدنه ها برای سوخت، مواد بسته بندی و کود استفاده می شود. در ژاپن ریشه های گیاه برنج را می سوزانند و به عنوان کود برای مزارع برنج استفاده می کنند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.