سیستم مدرن کشاورزی باید بر بازتولید حاصلخیزی خاک، حفظ انرژی و منابع و تعادل محیطی استوار باشد. این امر مستلزم استفاده ماهرانه از منابع محلی و توسعه رویکردها و تکنیک های روشمند برای بهینه سازی کود فسفات آلی و عوامل بی ثبات کننده و تثبیت کننده عملکرد است.
یکی از عوامل بی ثبات کننده، تخریب خاک و از بین رفتن هوموس با کود کشاورزی است. و تمام جهان نیز با فرآیندهای تسریع تخریب پوشش خاک همراه است.
بنابراین، در جمهوری تاتارستان، تلفات سالانه هوموس 1100-1800 کیلوگرم در هکتار است، و برای جبران این اتلاف، باید سالانه حداقل 10.6 تن در هکتار کودهای آلی اضافه کرد تا تولید مثل بیشتر حاصلخیزی خاک باشد.
بیش از 12 تن در هکتار زمین قابل کشت در سال. متأسفانه، در جمهوری مصرف کود گوگرد کشاورزی تنها 1.2-1.5 تن در هکتار محصول است.
در نتیجه تعادل منفی هوموس 0.3 تن در هکتار محصولات کشاورزی است. بنابراین استفاده مؤثر از انواع کودهای آلی (کود، کاه، کود سبز، فضولات پرندگان و غیره) که از مهمترین عوامل حفظ منابع و تولید مثل حاصلخیزی خاک به ویژه در شرایط گرانی هستند، ضروری است. از کودهای معدنی
با این حال، همه کودهای آلی محلی به اندازه کافی مورد مطالعه قرار نگرفته اند. در میان آنها، مدفوع پرندگان هنوز کمی مطالعه شده است.
این به دلیل این واقعیت است که مزارع کوچک قبلاً به پرورش طیور اشتغال داشتند و عملکرد فضولات پرندگان ناچیز بود. در ارتباط با احداث مرغداری های مدرن، مرغداری صنعتی در حال حاضر در حال فعالیت است و حجم فضولات پرندگان بسیار زیاد شده است که خطر بزرگی برای اکولوژی محیط زیست به همراه دارد.
از این رو مطالعه روش های موثر فرآوری و استفاده از فضولات پرندگان به عنوان کودهای آلی و کود نیترات آمونیوم در کشاورزی موضوعیت و تقاضا شده است.
موضوع استفاده از فضولات پرندگان به عنوان یک کود آلی ارزشمند به خودی خود موضوع جدیدی نیست. تعدادی از محققان خاطرنشان می کنند که فضولات پرندگان به عنوان مواد خام برای استفاده به عنوان کودهای آلی در کشاورزی بسیار مناسب است.
فضولات پرندگان سرشار از مواد مغذی است که به شکل قابل دسترس برای گیاهان است، به سرعت در آب حل می شود و به راحتی هضم می شود. از نظر تأثیر بر محصول در سال اول مصرف، فضولات پرندگان نزدیک به کودهای معدنی است.
با توجه به غلظت بالای اجزای آلی و رهاسازی تدریجی آنها، مدفوع پرندگان بر عملکرد در 2 تا 3 سال آینده تأثیر می گذارد، یعنی تأثیرات بعدی دارد.
در عین حال، کارایی استفاده از فضولات مرغ عملیات حرارتی شده در افزایش حاصلخیزی خاک و بهره وری در تناوب زراعی به اندازه کافی مورد مطالعه قرار نگرفته است و در شرایط خاکستری خاک جنگلی در منطقه پری کاما تاتارستان به هیچ وجه مطالعه نشده است. .
محصولات کود سبز اهمیت زیادی در تولید مثل حاصلخیزی خاک و افزایش عملکرد محصول دارند. D.N. Prianishnikov در مورد اهمیت این محصولات می نویسد: “در ترکیب با کود و سایر کودهای آلی و همچنین کودهای معدنی، کود سبز به عنوان یکی از عناصر سیستم کود باید به وسیله ای بسیار قدرتمند برای پرورش محصولات و افزایش حاصلخیزی خاک تبدیل شود. ”
مسائل استفاده از گیاهان برای کود سبز بیش از یک بار به طور کامل مورد مطالعه قرار گرفته است. اما با تشدید فرآیندهای کشاورزی، به ویژه فرآیندهای بیولوژیکی، و مشکل حفظ و افزایش حاصلخیزی خاک حادتر می شود، علایق علت باعث می شود دوباره به این نوع کودهای آلی در دسترس جهانی و بسیار کارآمد روی بیاوریم و سبز موثر را انتخاب کنیم. محصولات کود دامی، ویژگی های جدید، خواص جدید و مکانیسم های تأثیر بر خاک را آشکار می کند.
به طور کلی برای استفاده مؤثر از انواع کودها، بررسی خواص کوددهی آنها، تأثیر بر پارامترهای اگروشیمیایی، اگروفیزیکی خاک و بهره وری زمین زراعی ضروری است.
در مورد این موضوع خاطرنشان کرد: “برای ارزیابی ارزش کوددهی یک ماده، برای اینکه بتوانید تغذیه گیاه را در مزرعه تنظیم کنید، نه تنها نیازهای گیاهان را در تمام مراحل رشد آنها، بلکه باید بدانید نیاز به آشنایی با تعدادی از خواص خاک و فرآیندهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی در حال انجام در آن است.
با توجه به ارتباط این راهنما، در آزمایشهای ما بر روی بررسی اثربخشی انواع مختلف کودها و هنجارهای کود، توجه ویژهای به تبیین تأثیر کودهای مورد مطالعه بر رژیمهای آب-غذایی، فعالیت بیولوژیکی و سمیت خاک شد که در نهایت روش های موثر استفاده از آنها را تعیین کرد.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.